Бъбречна трансплантация

Хирургическа намеса от затворен тип

Бъбречната трансплантация при затворен метод се извършва с два разрезни отвора с размер 0,5-1 см на корема на пациента, а в края на операцията бъбрекът се отстранява чрез разрез с размер от 6 см върху областта на слабините.

Трансплантация на бъбреци e най-ефективното лечение на хронична недостатъчност на бъбреците

Хроничната бъбречна недостатъчност означава постоянната бъбречна дисфункция. Днес най-ефикасното лечение на хронична бъбречна недостатъчност е бъбречната трансплантация. Някои от пациентите с хронична бъбречна недостатъчност обаче предпочитат диализна опция. Тъй като диализата може само (частично) да изпълнява някои от бъбречните функции, тя не трябва да се разглежда като алтернатива за бъбречна трансплантация. Нещо повече, за пациента на диализа съществуват много неблагоприятни ситуации като строга диета, ограничаване на водата, препятствие при пътуване, стоене далеч от социалния живот, изоставане в работата или училището. Тъй като пациентите на диализа са лишени от повечето функции на бъбреците, те трябва често се подлагат и на допълнителни лекарствени терапии (кръвно налягане, лекарства за производство на кръв и др.). От друга страна, пациентите с трансплантация на бъбрек имат много по-високо качество и продължителност на живота в сравнение с пациентите на диализа. Пациентите след успешна бъбречна трансплантация и операция с проследяване могат да продължат живота си като здрави индивиди.

Трансплантацията от жив донор е много по-напреднала

Пациентът може да бъде изписан на следващия ден след операцията. Бъбречната операция при затворен метод се извършва с две отвори с размер 0,5-1 см на коремната област на пациента, а в края на операцията бъбрекът се отстранява чрез разрез с размер от 6 см върху областта на слабините. Пациентите имат много по-малко проблеми с болката след операцията, а пациентите остават в болницата за по-кратка продължителност и могат да се върнат към нормалния си живот и работа по-бързо.

Нежеланите странични ефекти като херния, загуба на усет, инфекция от оперативните белези, натрупване на въздух в белите дробове, наблюдавани при отворените операции от миналото, почти никога не се срещат с новите оперативни намеси. Тази операция, която се извършва чрез две дупки и малък разрез за отстраняване на бъбреците, също така осигурява по-добри резултати, включително и в козметичен смисъл.

qTherapy в качеството си на агент на болници Мемориал – Истанбул разполага с възможността и опита да организира и да Ви запише час за първична консултация, както и да Ви даде подробна информация при подготовката и организирането на всичко необходимо до най-малките подробности, така че да не мислите за организационните стъпки, а да сте спокойни и подготвени в предстоящата Ви хирургическа намеса.