ЗЪБНИ ИМПЛАНТИ

Естетична усмивка

Зъбните импланти са медицински изделия от метал, които се имплантират в челюстта. Те осигуряват опора за изкуствени зъби, като корони, мостове или протези.

qTherapy, като оторизиран представител и партньор на многопрофилни болници и специализирани клиники в Истанбул може да ви съдейства при намирането на решение на здравословен проблем и естетично издържаната ви усмивка благодарение на международно доказани зъболекари, ортодонти и зъботехници, които са експерти в техните области, особено когато се касае до имплантирането на зъби и зъбни протези. В случай, че се нуждаете от съдействие и експертна оценка може да се свържете с нас в удобно за вас време.

При загуба на зъб или няколко зъба, поради нараняване или заболяване, човек може да изпита здравословни усложнения или естетичен дискомфорт. Подмяната на изгубен зъб със зъбен имплант може значително да подобри качеството на живот, здравето на пациента и неговата естетика.

Системите за зъбни импланти се състоят от тяло на зъбен имплант и опора за зъбен имплант и могат също да включват фиксиращ винт за опора. Тялото на зъбния имплант се вкарва хирургически в челюстната кост на мястото на корена на зъба. Абатментът за зъбен имплант обикновено се прикрепя към тялото на импланта чрез фиксиращия винт на абатмента и се простира през венците в устата, за да поддържа прикрепените изкуствени зъби. Абатментите представляват връзката между импланта (корена) и протезата (зъба). Те обикновено са изработени от титан, но се използват и други материали като злато, цирконий, неръждаема стомана и други. Вашият зъболекар ще може да ви посъветва относно материала, вида на процедурата и дали е необходим абатмент или не.

Преди да изберете зъбни импланти, говорете с вашия дентален лекар за потенциалните ползи и рискове и дали сте подходящ за процедурата.
Цялостното ви здравословно състояние е важен фактор при определянето дали сте подходящи за зъбни импланти, колко време ще отнеме заздравяването и колко дълго имплантът може да остане на място.

Редно е да знаете, че пушенето може да повлияе на лечебния процес и да намали дългосрочния успех на импланта.

Процесът на заздравяване на тялото на импланта може да отнеме няколко месеца или повече, през което време обикновено имате временна опора на мястото на зъба.

Зъбните импланти могат значително да подобрят качеството на живот и здравето на човек, който се нуждае от тях. Понякога обаче могат да възникнат усложнения. Усложненията могат да възникнат след поставянето на зъбен имплант или много по-късно. Някои усложнения водят до повреда на импланта, обикновено се определя като разхлабване или загуба на импланта. Повредата на импланта може да доведе до необходимостта от друга хирургична процедура за фиксиране или подмяна на имплантната система.

Поставянето на имплант непосредствено след изваждането на зъба (имедиатно) е най – добият вариант. При този тип имплантиране се запазва най – много от костта и венеца около изваденият зъб. Лечението протича с една единствена хрирургична процедура и еднократно поставяне на упойка. Травмата за пациента е минимална, а сроковете за завършване на лечението се съкращават. Успеваемостта е същата както при отложеното имплантиране.

Предимства на системите за зъбни импланти:
Възстановява способността за дъвчене
Възстановява козметичния и естетичен вид
Помага за предпазване на челюстната кост от свиване поради загуба на кост
Запазва здравето на околната кост и венците
Помага за поддържане на стабилни съседни (близки) зъби
Подобрява качеството на живот

Системите за зъбни импланти обикновено са направени от материали, които следват международните консенсусни стандарти на Международната организация за стандартизация (ISO) или ASTM International. Тези стандарти съдържат подробности за това какво прави един безопасен материал. Повечето системи за зъбни импланти са направени от титанов или циркониев оксид. Понякога се използват и други материали като златни сплави, сплави на основата на кобалт, титанови сплави или керамични материали. Профилите на безопасност на тези материали са добре известни.

Системите за зъбни импланти се оценяват според международните консенсусни стандарти. Тестът за биосъвместимост, за да покаже, че телесният контакт с устройството не причинява усложнения като дразнене или алергична реакция, е част от оценката, която помага да се гарантира, че материалите в системата за зъбни импланти са безопасни и не причиняват неблагоприятни ефекти, когато се имплантират.

За да заявите преглед или лечение в международно признатите и акредитирани многопрофилни болници и специализирани клиники в Турция, с които си сътрудничим и които представляваме можете да се обърнете за съдействие като: