Медицински прегледи

Превантивна медицина

За всеки човек е от съществена значимост да преминава през медицински преглед поне веднъж годишно.

Медицинският преглед е общ физикален, който дава обща оценка на здравословното състояние на индивида чрез сканиране на възможните заболявания, които досега не са предизвикали оплаквания.

Ранната диагностика на заболяване е от съществено значение, тъй като увеличава успеха на лечението. Следователно проверката играе жизненоважна роля, ако човек има критично заболяване като рак. Ранното откриване и ранното лечение ще повишат качеството на живота, както и продължителността на живота на индивида. Прегледите, които трябва да бъдат включени като стандартни и задължителни, са както следва: кръвна картина, кръвни изследвания, изследвания, които оценяват функциите на органите (черен дроб, бъбреци и др.), утаявания в кръвта, нива на холестерол и липиди, щитовидна жлеза (гуша), анализ на урината, ултрасонография на цялата коремна област, белодробна графия, електрокардиография и сканиране за кръв в изпражненията.

В допълнение към прегледите, на които трябва да се подложат всички лица на възраст над 40 години, препоръчваме следните тестове, дори и да няма наследствени рискове, както следва: очен преглед, кардиологични прегледи и допълнителни прегледи за сканиране на рак. Тези, които имат наследствени рискове, не трябва да чакат 40-годишна възраст, за да си направят тези прегледи. Тези, които са в рискова категория, трябва да извършат допълнителни прегледи, като започнат да се наблюдават от 30-тата им годишна възраст.

Друга цел на контролния преглед е да се определят възможните рискове от заболяване, които настъпват с възрастта, поради пола, възникващи поради пушенето на цигари и хормоналните периоди, особено при жените (като плодовитост-меностаза), за изследване на диабета, коронарната артериална болест, гърчовете и ракови рискове, които са породени или се пораждат наследствено.

Допълнителните контролни прегледи за онези, които имат риск от коронарна болест, са както следва: HDL холестерол, LDL холестерол, тест за усилие на сърцето и ехокардиография. Жените, които имат наследствено минало на раково болни в рода си, трябва да преминават през следните прегледи веднъж годишно: PAP тест за цитонамазка, ултрасонография на гърдата, мамография, тестове за дихателна функция и компютърна томография. Мъжете, които имат наследствено минало на раково болни в рода си, трябва да правят следните процедури веднъж годишно: простатен-специфичен антиген, преглед на дихателната функция и компютърна томография.

Неща, които трябва да направите, преди да се подложите на преглед

– Уговорете среща минимум 24 часа предварително, за да организираме Вашата услуга за здравен преглед;

– Донесете изследвания и други резултати от изследвания, които са извършени преди това;

– Носете спортни обувки, чорапи и спортни дрехи, подходящи за джогинг, за извършването на ЕКГ;

– Уверете се, че не сте яли нищо 8 часа преди прегледа;

– Уверете се, че не сте консумирали алкохолни напитки и червено месо преди прегледа.


Подготовка за по-специални случаи

– Бременните пациенти трябва да информират лекаря, преди да започнат прегледите;

– Не забравяйте, че пробите от урина, които се дават по време на периоди, не са подходящи за здравен преглед;

– Донесете малко количество изпражнения в чиста малка чашка за тестовете, които ще бъдат направени върху проба на изпражненията, за да се диагностицира определени състояния, засягащи храносмилателния тракт.


Процедури, които ще се извършат по време на прегледа

– Извършване на лабораторно изследване;

– Вътрешно медицинско изследване, при което се събира цялостна здравна информация;

– Извършване на прегледи на други области в съответствие резултата от извършения преглед;

– Извършване на рентгенологични изследвания;

– Оценка на медицинските прегледи и резултатите;

– Изготвяне и заключение на доклада от прегледа.

Пакети от медицински прегледи, които можем да Ви предложим:

За повече информация за обхвата на всеки един пакет можете да получите като изберете от менюто с прегледи или като кликнете върху конкретно избрания пакет от медицински прегледи.