Трансплантация на коса – FUE

Възвърнете самочувствието си

Трансплантация на коса – FUE метод

Косопадът е един от основните често срещани проблеми за мъжете и жените по целия свят. Косопадът и изтъняването на косата, както и проблемът с плешивостта имат отрицателно въздействие върху психологията, както и значително влияят на социалния Ви живот. Операцията за трансплантация на коса, извършена в правилните центрове и от експерти в тази област, помага на хората да придобият и нова коса и самочувствие.
Медицинските центрове за трансплантация на коса, с които си сътрудничим, предоставят надеждни и висококачествени услуги на световните стандарти с техния професионален и опитен персонал, високотехнологични устройства и съвременни техники и хигиена.

Здрави коси с
“FUE” – екстракция на фоликулни единици
Днес най-надеждната техника е „Екстракция на фоликулни единици“, което е съкратено като FUE. Това е техника, която фоликуларните единици, вътре в които расте косата, се извличат едно по едно от тила и зоните над ушите, където са най-интензивни космени фоликули, които са кодирани да не окапват, а именно неандрогенни, с персонализирани микрохирургични инструменти, без никакви маркировки за рязане и бод, и трансплантирани на областите без коса в същия ден. Извършва се без да се причинява болка чрез локална анестезия, или със седация в зависимост от нуждите на пациента. Тъй като космените фоликули се извличат един по един и с персонализирани микрохирургични инструменти, възстановяването завършва в рамките на 2-3 дни след операцията. Максималният брой космени фоликули се прехвърля от областта на донора в съответствие с изискването на зоната, на която трябва да бъде трансплантирана. Операцията завършва в рамките на 4 до 7 часа.

Как се извършва операцията по трансплантация на коса
Според решението на лекаря специалист по трансплантация на коса, трансплантацията се извършва бръсната или необръсната глава. Първо се планира космената тъкан и зоната за трансплантация. Космената тъкан се бръсне в съответствие с хода на операцията, в зоната, в която ще се трансплантира косата, като се прилага локална анестезия, а космените фоликули един по един се взимат с микрохирургични инструменти. Каналите се отварят в областта, в която се желае да бъде постигнат ефект, като се има предвид посоката на отглеждане, ъгъла на растеж и интензитета на косата. След това взетите фоликули се поставят един по един в тези канали с щателна и чувствителна лекарска намеса. По време на цялата операция целта е да се осигури здрав и постоянен външен вид на косата толкова естествено, колкото няма да е възможно да се разпознае, че е извършена операция по трансплантация. Операцията за трансплантация на коса с FUE техника завършва средно в рамките на 4 до 7 часа.

Какви са предимствата на техниката
FUE
Тъй като космените фоликули се извличат един по един и с персонализирани микрохирургични инструменти, възстановяването ще приключи в рамките на 2-3 дни след операцията без да остават белези.
Максималният брой космени фоликули може да бъде пренесен от зоната на донора в съответствие с изискването на зоната, която ще бъде трансплантирана.
Цялата зона на космените фоликули, която е кодирана да не пада (не-андрогенна), се използва хомогенно и пропорционално. По този начин тази операция предоставя възможност за повторна употреба в бъдеще. В следващите години операциите по трансплантация на коса, като втора и трета процедура (когато такава се налага) могат да се извършват със същата техника в съответствие с нуждите и очакванията на пациента.

Връщане обратно към социалния живот след трансплантация на коса
Периодът на възстановяване на зоната, от която се вземат космените фоликули за да се направи присаждането на коса е два дни. Трябва стриктно да спазвате препоръките на Вашия лекар в рамките на този процес. На втория ден от операцията за трансплантация на косата можете да направите първото измиване. Десет дни след това, докато правите миенето на косата си веднъж на ден по начин казан Ви от извършилият процедурата по присаждане на коса лекар, няма да останат следи или белези. Това ще ви позволи да продължите комфортно и с нова визия в социалния си живот.

Необходимо време за израстване на новата коса
Въпреки факта, че в първите дни след операцията се забелязват белези от червено в зоната на трансплантация, белезите напълно изчезват и зоната на трансплантация се възстановява в рамките на 7-10 дни, като веднъж на ден се измива цялата космена тъкан. Всички трансплантирани косми могат да паднат през първия месец. Приблизително в рамките на 15 дни до 1 месец пациентът може да се върне към външния вид преди трансплантацията. Необходими са 3 месеца косата да започне да расте отново. Промяната в трансплантираната коса се наблюдава най-вече през 5-ия и 6-ия месец. Необходима е 1 година, за да израсне новата коса в трансплантираната зона.

Подходящият кандидат за трансплантация на коса
  • Завършили физическото си развитие;
  • Нямате хронично заболяване, възпрепятстващо трансплантацията на коса;
  • Имате достатъчен брой косми по донорното поле на главата си;
  • В случай, че на областта, където ще бъдат трансплантирани космените фоликули, са се образували удобни пространства.
  • Операцията по трансплантация на коса се извършва не само при косопад от мъжки тип, но също така успешно се извършва и за локални пространства, които могат да се образуват в резултат на различни заболявания, както и от оперативни белези.
  • Операция за трансплантация на коса също успешно се извършва за жени. Имайки предвид размера на зоната без коса, се извършва и трансплантация без да се налага бръснене.
  • Можете да направите предварително интервю с препоръчан от нас лекар, който да направи анализ на косата.
  • Лекуващият лекар ще Ви каже с какво да внимавате след трансплантация на коса.
Окапване на транспланираната коса
Тъй като трансплантираните космени фоликули са взети от зоната, кодирана да не окапва, тя поддържа същите характеристики на зоната, в която е трансплантирана. С други думи, присадената Ви коса ще остане за цял живот, освен ако не преживеете заболяване или злополука.

Присаждане извършено в болница и операционна зала
Трансплантацията на коса е хирургично приложение и трябва да се извършва в стерилни условия на операционна зала от лекари специалисти и професионален екип с опит в трансплантацията на коса.
Освен, че не успяват да постигнат желаните резултати при операциите по трансплантация на коса, извършвани в неопитни центрове, в които липсват достатъчно хигиенни условия, се появяват и различни рискове от инфекция и риск от напълно загуба на коса. Космените фоликули трябва да се приемат абсолютно без да навредят и да се трансплантират по същия начин. Косата е най-важният естествен аксесоар както за жените, така и за мъжете. Докато се изпълнява от професионалисти, това ще се отрази положително на живота Ви. Тъй като няма връщане назад към лошите преживявания, операционният процес не трябва да се оставя на случайността.

Нов външен вид само за 7 часа
Операцията средно отнема 4-7 часа. Тъй като целият процес ще бъде планиран две седмици преди това, ще бъде достатъчно да останете 2 нощувки и максимум 3 дни в града, в който ще пристигнете. След операцията по трансплантация на коса през първия ден, почивайки през втория ден суха медицинска превръзка и първото измиване на третия ден, ще можете да се върнете обратно.

За да заявите консултация с професионалист: